kezdőoldal
in english
 
     
   
Hitelezőknek
ugyvezetoknek
Pályázatfigyelö
Magunkról
Letöltések  
Üdvözöljük oldalunkon
Magunkról

Tevékenységeink:
:: Irodáink
:: Minőségpolitikánk


Admin belépés
 
 

::Végelszámolás

Végelszámolás

 

 

Mikor van helye a végelszámolásnak?

Ha egy gazdasági társaság tulajdonosi köre úgy dönt, hogy már nem kívánja a céget működtetni, gazdasági, adózási, munkaügyi kapcsolatai rendezettek, valamint nem fizetésképtelen, úgy végelszámolással történő megszűntetésének van helye.

Dönthet úgy a taggyűlés, hogy az eddigi törzstőkét nem kívánja felemelni 2016. március 15-ig az előírt 3.000.000,- Ft összegre, ekkor két lehetősége van.

Az egyik, hogy más gazdasági társasággá, betéti társasággá, vagy közkereseti társasággá alakul át, ahol a beltag, illetve a tagok felelőssége korlátlan.

A másik lehetőség, hogy jogutód nélkül, végelszámolással szűnik meg a cég, gazdasági, munkaügyi kapcsolatait lezárja és a fennmaradó vagyont a tagok a betett törzstőke részesedésük arányában megkapják.

Mindkét eljárás jogi képviselő, illetve megfelelő szakértelemmel rendelkező személy közreműködését igényli.

Abban az esetben, ha nem tesz semmit a társaság (ügyvezetője/tulajdonosai) akkor a Cégbíróság észlelve a jogszabály ellenes működést, először felszólítja társaságot – bírság kiszabásának terhével – a jogszabály ellenes állapot megszűntetésére, majd bírságot szab ki. Ha ez sem vezet eredményre, úgy törvényességi felügyeleti eljárás keretében a Cégbíróság a működéstől eltiltja, a törvény erejénél fogva megszűntnek nyilvánítja a társaságot és elrendeli a kényszertörlési eljárást.

A kényszertörlés elrendelésének törvényben rögzített következménye, hogy a társaság ügyvezetőjét eltiltja az vezető tisztségviselőségtől, amely kiterjed már gazdasági társaságoknál betöltött vezetői szerepére is, ami fájdalmasan érintheti.  Amennyiben a kényszertörlés elrendelésekor nyitott munkaügyi kapcsolatai vannak a társaságnak vagy rendelkezik vagyonelemekkel, felszámolás indul a cég ellen, de a felszámolás elrendelése nem mentesíti az ügyvezetőt az eltiltás következményétől.

 

Tehát Tisztelt Ügyvezető/Tulajdonosok!

Kérem, vegyék komolyan a fentieket és ennek tükrében hozzák meg döntésüket.

 

 

 

Tisztelt Ügyvezető!

 

Ezúton hívom fel a figyelmét, hogy az Ön által irányított társaságnak is legkésőbb 2016. március 15-ig 3 millió forintra kell emelnie a törzstőke összegét.

Amennyiben úgy gondolja, hogy a kötelező tőkeemelést nem érdemes végrehajtani és a betéti társasággá történő átalakulást sem látja célszerűnek, akkor dönthet úgy – természetesen tulajdonosi egyetértéssel – hogy végelszámolással jogutód nélkül megszűntetik a céget.

E feladat végrehajtásához ajánljuk fel közel 25 éves tapasztalatunkat. Szakértőink számviteli, adózási, közgazdasági és jogi feladatok ellátásában nagy gyakorlattal rendelkeznek. Közreműködésünkkel több, mint ezer gazdasági társaság szűnt meg jogutód nélkül, a hatályos jogszabályok maradéktalan betartása mellett, a megbízóink megelégedésével.

Amennyiben cége nem fizetésképtelen úgy az ésszerű megoldás a végelszámolás, amellyel későbbi, Ön által nem ellenőrizhető, valamint az Ön számára esetleges szankciókkal járó eljárásokat (kényszertörlés, felszámolás) előzhet meg.

Ha igénybe kívánja venni szolgáltatásunkat, úgy keressen e-mailben a vegelszamolas@factor.hu címen, vagy telefonon a 06-1-252-3576 számon. További információ társaságunkról a www.factor.hu honlapon.

 

Tisztelettel:

Filip György

ügyvezető

FACTOR Kereskedelmi, Szolgáltató és Ügyvitelszervező Kft - 1994 ©